Intenzív nemzetközi workshop Paolo Antonio Simioni vezetésével

2009 december 17 és 22 között.

Szükség, tragikus defektus, külső cselekvés: a szereplő feltárása az intimitástól a közéleti emberig.

A kurzus útvonala egy step-sorozatban bontakozik ki , ami a színészben olyan mély intuíciót idéz elő a szereplő intimitásának titkos felépítését, valamint annak pszichológiai ciklusai feletti tökéletes uralkodását illetően, amely egy hiteles, autentikus emberi lény létrehozásához vezet.

Rendkívülien jól alkalmazható tv- és filmszerepekhez.

“ A munkarendszerem elsősorban a legfontosabb mesterem, Susan Batson (...) módszerének személyes újra feldolgozásán alapszik. A munkafolyamat aktiválásának középpontja a Szereplő Privát Pillanata(...). Ez a tapasztalat mély intuíciót eredményez annak az emberi lénynek az érzelmi természetét illetően, akit el akarunk játszani. A színész ezt magával viheti akármilyen utólagos korülménybe, bármilyen színpadi jelenetbe, akár improvizáltba is, mint egy az elméjébe, a szívébe, a testébe erőszakosan behatolt emléket.”

Paolo Antonio Simioni

A workshop olasz, magyar és angol nyelven zajlik.

Paolo Antonio Simioni

A NUCT (Új Filmművészeti Egyetem Cinecittà) színi tagozatának koordinátora

Tricesimo (Udine) Községi Színhàzánál a “Színház 13” évad művészeti igazgatója

Róma, Milánó, Berlin és Párizs között képezi magát, így lehetősége van együtt dolgozni olyan tekintélyes olasz és nemzetközi színiiskolák mestereivel mint Susan Batson ( az Actors Studio örökös tagja, világhírű coach; Nicole Kidman és Juliette Binoche trénere); 15 évesen kezd vele együtt dolgozni; 1997-től aktív a szakmában, a Stanislavskij-Strasberg módszer specialistája, ami a Batson-nal való szoros együttműködésének köszönhető. Szinte azonnal fiatal színészek képzésén fáradozik több olasz városban, aztán Rómában telepszik le, nyit egy magán színházi műhelyet a Ripa Grande Színházban, késöbb az Orologio Akadémia ès a La Fucina tanára.

Jelenleg a Cinecittà-ban és a Teatro Eliseo-ban oktat az Új Filmművészeti Egyetem tanáraként. 1997-től máig olyan művészekkel dolgozott együtt mint Gabriele Vacis, Giuseppe Bevilacqua és Lena Lessing (coach Quentin Tarantino legújabb filmjének a szettjén) akivel jelenleg csere-program megvalósításán dolgozik Róma és Berlin között.
Színészként Luciano Virgilio, Sergio Castellito és Terence Hill oldalán jàtszott.

Mint rendező olyan kaliberű színészeket irányított mint Omero Antonutti, Susannna Costaglione és Werner di Donato. Marco Maria Tosolini-vel való szoros együttműködésének köszönhetően olyan nemzetközileg elismert rendezvényeken szerepel mint a Spoletoi “ Két Vilàg Fesztivàlja” avagy a Mittelfest. Az Ezzthetic multimediàlis csoport alapítótagjaként Leonardo Gementi oldalán, Simioni kiterjeszti szakmai munkásságát a performance és az audiovizuális installációk területére; 2007-ben részt vesz a Velencei Biennálén Mario Bottinelli Montandon oldalán.

Részvételi díj
20. 000 ft/ fő
6 napos intenzív munka időkeretek nélkül
létszàm: min. 7, max. 10 fő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése